Excursies - Latin Dance Vakantie

SURINAME
Latin Dance Vakantie
Ga naar de inhoud
Programma

TOURS & EXCURSIES


Nickerie - Bigi Pan Tour:  € 255,- p.p. (3-daagse)
  • Dag 3, 07.30 uur vertrek en dag 5, 19.00 uur terug
Bezoek en rondleiding in Nickerie. Overnachting in hotel.
Bigi Pan, 'het grote meer' op zijn Surinaams, het grenst aan de Atlantische Oceaan. Bigi Pan ligt in het uiterst noordwesten van Suriname bij Nieuw-Nickerie, de tweede stad van het land, op zo'n drie uur rijden van Paramaribo. Bigi Pan staat bekend om de vogeltrek. Miljoenen vogels strijken er elk jaar neer om te overwinteren. In een bootje vaar je langs kreken, mangrovebossen en moerasgebieden. Het zijn de broed- en overwinterplaatsen van meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis, de visarend en de stern. Relaxen, vogels-, kaaimannen- en slangen spotten, vissen, zwemmen, modderbaden, kanovaren, genieten van een geweldige zonsondergang en een feestje bouwen zijn op Bigi Pan jouw bezigheden. Je overnacht romantisch in een huisje op het water.


Jungletour:  € 215,- p.p. (3-daagse)
  • Dag 9, 07.00 uur vertrek en dag 11, 17.00 uur terug
3-daagse jungletour met varen over het Brokopondostuwmeer en overnachtingen in de jungle. Fascinerend en typerend voor het stuwmeer zijn de boomstronken, die na ruim 60 jaar nog steeds fier overeind staan.Hier heb je de gelegenheid om te zwemmen in het meer.
De kamers in de jungle zijn voorzien van sanitair en normale bedden met klamboe. Géén malaria gebied! All Inclusive met uitzondering van alcoholische dranken. Dorpswandeling om kennis te maken met de dagelijkse cultuur van de Marrons, die zich wisten te ontworstelen aan de slavernij op de plantages. Zij hebben de Afrikaanse tradities zoals natuur godsdiensten, natuurgeneeswijzen, bouwstijlen en kleding volop in leven gehouden in de Surinaamse jungle. Indrukwekkende boswandeling door de jungle. Tijdens de wandeling vertelt de gids over de verschillende (medicinale) planten, bomen en dieren in het oerwoud en hoe je kunt overleven in de jungle. Onstuimige stroomversnellingen, kaaimannen spotten, zwemmen, culturele dansavond, cassavebrood bakken, relaxen en een dansfeest.


Plantagetour:  € 95,-  p.p.
  • Excursie dag in overleg,
Tijdens deze tour bezoek je enkele voormalige koffie, cacao en suikerrietplantages. Zo krijg je een rondleiding op de oude  plantage Mariënburg. Recentelijk bekend door de verfilming van de historische roman Hoe duur was de suiker? van Cynthia Mc Leod over de bloeitijd van de suikercultuur. Daarnaast maak je een oversteek met de boot voor een bezoekt aan de oude plantage Frederiksdorp dat zich kenmerkt door haar unieke verzameling historische gebouwen. De lunch bestaat uit een verzameling van Surinaamse gerechten.


Vlindertuin excursie:  € 45,- p.p.
  • Excursie dag in overleg, 14.00 – 17.00 uur
Interessante rondleiding, bijzondere vlinders. Inclusief slangen- en schildpaddenkwekerij. Daarnaast maak je een korte tour door een stuk jungle van Suriname. Naast de vlindertuin breng je een bezoek aan de gezellige en knusse overdekte markt op Lelydorp. De lunch bestaat uit exotische gerechten.


Botanische tuin & Nijverheidstour:  € 45,- p.p.
  • Excursie dag in overleg, 14.00 – 17.00 uur
Para Flor is een botanisch wandelresort, met als hoofdactiviteit tropische sierteelt. Hier kun je als liefhebber van exotische planten en bloemen je hart ophalen. Na de typisch Surinaamse lunch maak je de Nijverheidstour. Tijdens de oude ambachten tour breng je een bezoek aan een traditionele inheemse pottenbakker en Marron houtsnijders om kennis te maken met deze eeuwenoude ambachten.
COMPANY
Latin Dance Vakantie
Postbus 21076
3001 AB Rotterdam
WEBSITE
Latin Dance Vacation / Copyright  © 2018CONTACTS
info@latindancevakantie.nl
+31 10 5222 359
+31 6 2298 1778
CONTACTS
info@latindancevakantie.nl
+31 10 5222 359
+31 6 2298 1778
Terug naar de inhoud